Business Internaţional

Un restaurant în care fiecare client plăteşte cât doreşte şi-a triplat veniturile. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată restaurantul în care fiecare client plăteşte cât doreşte, şi-a triplat veniturile. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată restaurantul în care fiecare client plăteşte cât doreşte, şi-a triplat veniturile. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

12.10.2014, 14:00 2065

Restaurantul Just Cookin din Dallas, Carolina de Nord, unde fiecare client plăteşte cât doreşte , a apărut în urma unei idei a propietarei Dana Parris care a reuşit să-şi tripleze veniturile cu acest model de afacere, scrie Yahoo News.

"Suntem într-un oraş foarte mic şi afacerile pe perioada de vară se duceau în jos. " a declarat Parris pentru ABC News. "Casa de marcat era o parte care ne îngreuna afacerea. În final, am predat controlul ei clienţilor şi a fost cea mai bună decizie. "

Parris a pus în restaurant un afiş pe care scrie: "Cât valorăm noi ? Eu pun credinţa mea în faţa meniului, nu avem preţuri, nu avem note de plată,  plătiţi  exact cât consideraţi că valorează mâncarea pe care aţi servit-o".De atunci, clienţii au reacţionat într-o varietate de moduri. "Am avut oameni care vin să mănânce acum , chiar dacă înainte nu şi-ar fi permis să ia masa în localul nostru şi alte persoane care plăteasc un pic mai mult decât în mod normal. "

Cei mai mulţi membri ai comunităţii au susţinut iniţiativa lui Parris, deşi unii comentatori de pe pagina de Facebook a restaurantului nu au fost la fel de solidari cu ideea.

Iniţial, Parris planificase ca acest program să nu dureze mai mult de o săptămână, însă el a mers atât de bine încât nu ştie când îl va încheia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO