Business Internaţional

Un rezervor cu acid azotic a fost lovit de o rachetă în estul Ucrainei. Localnicii sunt obligaţi să stea în case

Un rezervor cu acid azotic a fost lovit de o rachetă în...

Autor: Mediafax

05.04.2022, 16:18 103

Oamenii au fost instruiţi să rămână în casă după ce un rezervor de acid azotic a fost lovit de un atac rusesc în estul Ucrainei, anunţă CNN.

Locuitorilor din oraşul Rubijne din estul Ucrainei li s-a spus să rămână în case după ce o rachetă a lovit un rezervor de acid azotic, provocând un nor de fum toxic care a acoperit zona.

Nu este clar cât de mult acid se afla în rezervor, dar substanţa este „destul de toxică", a avertizat, marţi, şeful administraţiei militare regionale din Luhansk, Serhiy Haidai.

Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în casă sau să poarte o mască de faţă înmuiată în soluţie de sodiu şi să urmărească direcţia vântului.

„Este mai bine să aşteptaţi înăuntru, acest acid se va descompune după ploaie. Dar nimeni nu ştie când va ploua. Aşa că vă rugăm să urmăriţi acest nor roz şi dacă se îndreaptă spre voi, vă rugăm să vă ascundeţi înăuntru şi să aşteptaţi acolo. Aceasta a fost o lovitură directă în rezervor", a spus Haidai într-un comunicat.

Atacul survine în contextul în care armata rusă s-a concentrat asupra regiunii Donbas din estul ţării, în urma retragerii forţelor din jurul Kievului şi din nordul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO