Business Internaţional

Un român a fost răpit în Burkina Faso. MAE a activat celula de criză

Un român a fost răpit în Burkina Faso. MAE a activat...

Autor: Ioana Bojan

04.04.2015, 21:00 523

Mina de mangan Tambao, situată în provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacată de un grup de terorişti provenind din Mali, potrivit surselor citate.

Identitatea răpitorilor nu este cunoscută deocamdată, dar persoana răpită este un român pe nume Gherguţ Iulian, precizează Burkina24.com. Un jandarm din Burkina Faso a fost rănit în cursul atacului.

Surse guvernamentale au declarat că a fost demarată o anchetă în cooperare cu armata, pentru a strânge toate informaţiile privind circumstanţele atacului.

Persoane înarmate au răpit sâmbătă un ofiţer de securitate român de la o mină de mangan din nordul statului Burkina Faso, au anunţat anterior compania şi o sursă din domeniul securităţii, citate de Reuters.

Souleymane Mihin, directorul din Burkina Faso al companiei Pan African Minerals, care administrează proiectul de minerit Tambao, a declarat că cinci persoane înarmate l-au răpit pe român după ce au atacat o patrulă de securitate pe care acesta o conducea. Şoferul său şi un jandarm care le asigura protecţia au fost răniţi.

O sursă din domeniul securităţii din Burkina Faso a precizat că răpitorii s-au îndreptat spre graniţa cu Mali, situată în apropiere, după ce l-au răpit pe român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO