Business Internaţional

Un român i-a vândut unui oligarh rus două kilograme de trufe cu 95.000 de dolari

Un român i-a vândut unui oligarh rus două kilograme de...

Autor: Octavian Calei

15.10.2013, 18:42 8400

Un miliardar rus a dat 95.000 de dolari pe aproape două kilograme de trufe unui român care deţine un restaurant renumit de pe Wall Street, informează New York Post.

Nello Balan, proprietarul restaurantului „Nello”, a vândut 1,8 kg de trufe unui cetăţean rus, Vladimir Potanin, cu 95.000 de dolari. Valoarea achiziţiei ar putea fi un maxim istoric pentru o vânzare de trufe albe, notează Business Insider.

Bloomberg estimează averea lui Potanin la 13,5 miliarde de dolari. El este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri şi controlează o mare parte din resursele naturale din Rusia. Potanin deţine 30% din compania Norilsk Nickel, cel mai mare producător de nichel din lume.

Nello Balan s-a născut în România şi a crescut în Elveţia. Balan are certificare de bucătar de la cele mai importante institute culinare europene. Timp de aproape un deceniu, el a călătorit în Europa, Cairo, Istanbul, Polinezia, Asia şi Ierusalim pentru a-şi îmbogăţi cultura culinară. În urma acestor călătorii sabatice, el a învăţat 7 limbi pe care le vorbeşte fluent. Ideea deschiderii unui restaurant i-a venit atunci când se afla la Mănăstirea Sfânta Ecaterina de pe Muntele Sinai.

Restaurantul de pe Madison Avenue are un specific italian, iar 70% din cei 65 de angajaţi au o vechime de peste 15 ani. Localul are o capacitate de servire de 80 de locuri. Presa americană a scris despre localul românului că este „cel mai bun loc unde ai putea fi văzut”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO