Business Internaţional

Un site prestigios din străinătate denumeşte Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''. Galerie FOTO

Vedeţi aici Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''. Galerie FOTO

Vedeţi aici Palatul Parlamentului ''o construcţie la superlativ''. Ce îl face atât de ''special''. Galerie FOTO

Autor: Marina Manastîrlî

07.05.2016, 16:57 686

''În centrul istoric al Bucureştiului, care e capitala României, se află colosalul Palat al Parlamentului, cel mai scump şi extravagant proiect de construcţie realizat în ultimul secol'', notează Amusing Planet într-un amplu material dedicat acestei construcţii.

Considerat a fi bijuteria ce încununează planul ambiţios de dezvoltare urbană al megalomanului dictator român Nicolae Ceauşescu, dar şi o jenă pentru cetăţenii săi, Palatul Parlamentului a fost construit cu mari costuri umane şi economice, notează Amusing Planet.

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Cum arată cel mai mare adversar al Daciei Logan. Galerie FOTO

Pentru a construi Casa Republicii sau Casa Poporului, dictatorul a nivelat un deal şi a distrus o cincime din centrul istoric al Bucureştiului. ''Proiectul a consumat o treime din bugetul României în decursul a 5 ani. În ciuda faptului că obiectul este demn de dispreţ, grandioasa construcţie este cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucureşti'', notează cunostutul site de fotografie şi cultură.

Citiţi articolul integral pe www.descopera.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO