Business Internaţional

Un solicitant de azil adolescent a înjunghiat mortal o angajată a unui centru de refugiaţi în Suedia

Un solicitant de azil adolescent a înjunghiat mortal o...

Autor: Ioana Bojan

26.01.2016, 08:36 1972

Băiatul, care a fost reţinut de poliţie, nu a fost identificat, dar ţara sa de origine este cunoscută, a declarat Hans Lippens, un purtător de cuvânt al poliţiei din regiunea Vastra Gotaland.

Incidentul s-a produs la un centru pentru solicitanţi de azil cu vârste sub 18 ani, unde locuia autorul agresiunii, la aproximativ zece kilometri de centrul oraşului Molndal, în regiunea Gothenberg din vestul Suediei.

Victima, o femeie de 22 de ani, era singură împreună cu opt băieţi care locuiau la azil, a precizat Lippens. Doar unul dintre băieţi este suspectat de implicare directă în incident, dar poliţia îi interoghează şi pe ceilalţi şapte tineri.

"Nu a fost terorism. Credem că ar putea să fi fost un accident sau poate a existat o luptă", a declarat Lippens. El a adăugat că poliţia va oferi mai multe informaţii în cursul zilei de marţi, dar din cauză că băieţii provin din ţări diferite este nevoie de mai mulţi translatori pentru a le lua declaraţiile.

Mai multe incidente au avut loc la centre pentru solicitanţi de azil din regiunea Vastra Gotaland, dar "acesta este cel mai grav caz de până acum", a afirmat Lippens. El a apreciat că în regiune vin circa 50 de solicitanţi de azil în fiecare lună, majoritatea din Siria şi Afganistan.

Majoritatea incidentelor sunt lupte între refugiaţi şi nu vizează populaţia locală suedeză, a precizat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO