Business Internaţional

Un sondaj scoate la iveală faptul că angajaţii sunt epuizaţi, iar şefii lor n-au nicio idee. Patru din zece angajaţi vor să-şi schimbe jobul

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

09.04.2021, 22:26 29332

Un sondaj realizat de Microsoft la nivel global a scos la iveală faptul că majoritatea angajaţilor simt că se chinuie să treacă prin pandemie din punct de vedere profesional, iar patru din zece angajaţi iau în calcul schimbarea locului de muncă în acest an, potrivit Bloomberg. Concomitent, liderii de business care au participat la sondaj susţin că prosperă.

Sondajul arată că 46% dintre respondenţi vor să îşi schimbe domiciliul în acest an, reflectând flexibilitatea oferită de muncă de acasă. Totodată, 41% dintre respondenţi iau în calcul schimbarea locului de muncă, potrivit sondajului Work Trend Index realizat de Microsoft, la care au participat 30.000 de angajaţi din companii variate aflate în 31 de ţări.

Datele analizate au scos la iveală că burnout-ul este larg răspândit, întrucât 54% dintre angajaţii se simt suprasolicitaţi, iar 39% se simt epuizaţi.

Cu toatea acestea, provocările cu care se confruntă angajaţii în mijlocul acestei crize sanitare care i-a lăsat fără viaţă socială şi care le-a adus biroul peste ei în dormitor nu sunt observate de manageri şi de liderii de companii.

Dintre categoriile care au participat la sondaj, cea a mangerilor şi a liderilor este singura care consideră în mod majoritar că prosperă în acastă perioadă.

La polul opus se situează angajaţii din Generaţia Z – cei cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Cercetătorii consideră că sentimentul de izolare este mai intens în cazul acestei generaţii pentru că de cele mai multe ori aceşti angajaţi sunt la începutul carierei şi nu au un partener de viaţă.

Totodată, sondajul arată că mai sunt categorii care resimt puternic aceste efecte, precum femeile, angajaţii din prima linie şi cei care au schimbat locul de muncă.

„Liderii sunt deconectaţi. (…) 61% susţin că prosperă – cu 23% mai mult decât angajatul obişnuit, deci undeva există o decuplare”, a explicat Jared Spataro, vicepreşedinte Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO