Business Internaţional

Un start-up evaluat la 3 miliarde de dolari şi-a angajat director financiar un veteran de la Google

Un start-up evaluat la 3 miliarde de dolari şi-a angajat...

Autor: Alexandru Nanu

21.08.2014, 16:35 427

Pure Storage, un furnizor american de soluţii de stocare a datelor, cu o valoare de piaţă estimată la 3 miliarde de dolari, l-a angajat pe fostul director financiar de la Google, Tim Riitters, în funcţia de CFO, scrie Business Insider.

 
Riitters a lucrat timp de 10 de ani la Google, unde a fost principalul responsabil pentru planurile financiare şi bugetare globale ale companiei. El a condus, de asemenea, operaţiunile financiare europene Google şi a fost CFO al diviziei de plăţi online din Europa.

 
"Riitters aduce un bogat bagaj de cunoştinţe pentru Pure, care ne va ajuta să ne asigurăm că ne atingeam misiunea noastră ", a scris pe blogul personal Scott Dietzen, CEO-ul companiei Pure.


Pure Storage este unul dintre cele mai dinamice star-upuri din industria stocărilor de date, cu o valoare estimată la cel puţin 3 miliarde de dolari.

În ultima rundă de finanţare desfăşurată, Pure Storage a strâns 225 de milioane de dolari de la un grup de investitori care include nume ca : T. Rowe Price, Tiger Global şi Wellington Management.

Suma totală atrasă de companie prin programele de finaţare desfăşuratre se ridică la aproape jumătate de miliard de dolari, iar dinspre companie apar tot mai multe semnale privind o listare la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO