Business Internaţional

Un startup discret, cu CIA şi FBI printre clienţi, a atras 880 milioane de dolari de la investitori

Un startup discret, cu CIA şi FBI printre clienţi, a...

Autor: Marius Oncu

24.12.2015, 13:24 1764

Atragerea de fonduri de către Palantir Technologies este ultima rundă a unui program de finanţare iniţiat in iulie şi prin care compania a mai obţinut 680 de milioane de dolari la începutul lunii decembrie. Palantir a atras până în prezent de la investitori peste 2 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Activitatea startup-ului, lansat în urmă cu 12 ani, este de a analiza cantităţi imense de date, culese în general de pe internet, din reţelele sociale sau prin intermediul aplicaţiilor mobile, şi care nu pot fi procesate prin metode tradiţionale. Analiza acestor informaţii dezvăluie diverse trenduri şi ajută la luarea unor decizii mai bune, cu aplicabilitate în domenii variind de la apărare la fraudă.

Palantir este considerat unul dintre cele mai discrete companii din Silicon Valley, printre clienţii săi numărându-se FBI şi CIA. Despre companie există indicii că ar fi furnizat date care ar fi dus la uciderea lui Osama bin Laden, deşi acest lucru nu a fost confirmat niciodată.

Preşedintele Palantir este Peter Thiel, cofondator al PayPal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO