Business Internaţional

Un tânăr de 17 ani a luat 30.000 de lire din contul mamei sale pentru a săpa un şanţ. Cum a reuşit să pună pe picioare o afacere de milioane

Un tânăr de 17 ani a luat 30.000 de lire din contul...

Autor: Business Magazin

30.03.2019, 01:30 6950
Când avea doar 17 ani, Andrew Michael a luat o decizie care avea să-i schimbe viaţa: el a cheltuit 30.000 de lire sterline de pe cardul de credit al mamei sale, fără să-i spună acesteia nimic.
 
În 1997, Michael locuia alături de părinţii săi în Cheltenham, în vestul Marii Britanii, când a descoperit o oportunitate de afaceri. În timp ce înregistra un website alături de un coleg, el şi-a dat seama că foarte puţine companii de găzduire web ofereau servicii pentru organizaţiile mici.
 
"Toate centrele de găzduire din Marea Britanie ţinteau companii mari", povesteşte pentru cei de la BBC Andrew Michael, ajuns acum la vârsta de 39 de ani. "Am observat că sunt multe afaceri mici sau simpli indivizi care caută un serviciu simplu şi uşor de folosit."
 
Fără să stea pe gânduri, el a pus bazele unei companii de găzduire web numite Fasthosts. "Aveam deja calculatoare acasă, iar software-ul l-am scris singuri. Mai aveam nevoie doar de o conexiune ultra-rapidă la internet, lucru care, la acea vreme, necesita săparea unui şanţ."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO