Business Internaţional

Una dintre cele mai afectate companii de războiul comercial face o mutare care i-ar putea supăra pe chinezi

Una dintre cele mai afectate companii de războiul...

Autor: Iulian Tenchiu

31.08.2019, 13:00 1660

Tesla a decis să majoreze preţurile pentru automobilele pe care le comercializează în China. Preţul unor automobile Tesla precum Tesla Model 3 s-au majorat, atingând pragul de 51.000 de dolari. Decizia companiei vine pe fondul tensiunilor comerciale care au determinat majorarea tarifelor pe importurile de automobile, scrie Bloomberg.

Acum chinezii vor trebui să scoată din buzunar aproape 111.000 de dolari pentru un autoturism Tesla Model S şi 113.000 de dolari pentru Model X.

Tesla este una dintre cele mai afectate companii din cauza conflictului comercial SUA-China, pentru că nu are o producţie locală şi deci este nevoită să suporte direct impactul provocat de majorarea tarifelor aplicate mărfurilor importate. China a anunţat săptămâna treuctă că va majora tarifele pentru maşinile fabricate în SUA cu 50%, pentru a răspunde ameninţării lui Trump care promite noi taxe pe mărfurile chinezeşti.

Tesla construieşte o fabrică în China căutând să recupereze banii pierduţi pe piaţa din SUA, unde cererile pentru maşinile electrice se află în scădere. Compania lui Elon Musk plănuieşte să dea startul producţiei în China, mai exact în apropierea Shanghaiului până la finalul acestui an.

CEO-ul Tesla, celebru Elon Musk a vizitat în acestă săptămână China şi a vizitat inclusiv şi locaţia celei mai noi fabrici Tesla. De asemenea, Elon Musk a fost prezent şi la Conferinţa Mondială despre Inteligenţa Artificială de la Shanghai, alături de Jack Ma, fondatorul gigantului din e-commerceul chinezesc Alibaba.

În cadrul evenimentului Musk a declarat că nu a văzut niciodată nimic construit la fel de repede ca noua fabrică Tesla, manifestându-şi uimirea faţă de modul în care a progresat proiectul.

„Cred cu tărie că China este viitorul. Este foarte impresionant”, a declarat Elon Musk.

O depreciere a yuanului ar putea reduce valoarea veniturilor Tesla provenite din China şi ar putea determina convertirea acestora în dolari. La începutul acestei săptămâni moneda a înregistrat al 11 lea an de depreciere în raport cu dolarul.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO