Business Internaţional

Una dintre cele mai cunoscute case de film din lume va intra în faliment

Una dintre cele mai cunoscute case de film din lume va...

Autor: Departamentul Economic

26.02.2018, 10:57 15145

Weinstein Company, casa de producţie cinematografică al cărei co-fondator Harvey Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe actriţe, va iniţia procedura falimentului după eşecul negocierilor cu un investitor interesat de activele companiei, relatează BBC. 

Discuţiile s-au terminat în urmă cu două săptămâni, când procurorul general al statului New York a deschis o acţiune împotriva companiei.

Directorii companiei au anunţat într-un comunicat că, în aceste condiţii, falimentul este singura opţiune viabilă pentru a maximiza valoarea a ceea ce a mai rămas din companie.

Procurorul General al New York Eric Schneiderman doreşte ca victimele abuzurilor să primească despăgubiri şi penalităţi din partea companiei. Un avocat al lui Weinstein a spus că multe din acuzaţii sunt false, iar board-ul companiei a apreciat, la rândul său, multe dintre acuzaţii drept incorecte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO