Business Internaţional

Una dintre cele mai mici ţări din Europa este cel mai bun loc din lume pentru a locui

Una dintre cele mai mici ţări din Europa este cel mai...

Autor: Iulian Tenchiu

07.07.2019, 17:04 2959

Elveţia a reuşit să „fure” titlul de cel mai bun loc din lume pentru muncă şi trai de la Singapore, care a ocupat această poziţie timp de cinci ani la rând, potrivit sondajului HSBC Expat, scrie CNBC.

Standardele înalte de viaţă şi salariile competitive au transformat Elveţia într-un paradis pentru cei ce vor să locuiască şi să lucreze aici. Stabilitatea politică şi economică, într-o perioadă de incertitudine la nivel global, au ajutat această ţară să se claseze pe primul loc în sondajul anual realizat de HSBC Expat.

În 2018, Elveţia a reuşit să ocupe doar locul 8, după ce majoriatea persoanelor care s-au mutat aici au declarat că sunt mulţumiţi de condiţiile economice (80%) şi de climatul politic (86%). În plus, aproape 82% din cei care au venit în Elveţia pentru a lucra au declarat că standardul de viaţă este mai înalt decât în ţara lor de origine.

Şapte din zece persoane care s-au mutat în Elveţia susţin că se bucură de salarii mari, media acestora fiind de 111.587 dolari, în condiţiile în care media la nivel global este de 75.966 de dolari. Mai mult decât atât, 70% dintre cei care s-au mutat în Elveţia au susţinut că zonele în care trăiesc sunt mult mai curate comparativ cu cele din ţările native, şi că se simt mult mai sănătoşi din punct de vedere fizic.

Sondajul din acest an a fost realizat pe un eşantion de 18.000 de persoane care şi-au părăsit ţara de origine.

Singapore ocupă acum locul doi în sondaj, şi încă reprezintă un loc foarte bun pentru cei care vor să se mute cu copii peste hotare. Aproximativ 62% au susţinut că sunt foarte mulţumiţi de sistemul educaţional singaporez, şi că este mai bun decât cel din ţara de origine.

Potrivit sondajului HSBC, printre ţările cu condiţii şi standarde excepţionale se mai numără  Canada, Spania, Noua Zeelandă, Australia, Turcia şi Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO