Business Internaţional

Una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria Statelor Unite a eşuat: Broadcom renunţă la oferta de 140 de mld. dolari pentru gigantul american Qualcomm, după ce Donald Trump a blocat tranzacţia pe motive de ”securitate naţională”

Una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria Statelor...

Autor: Ştefan Stan

14.03.2018, 16:38 151

Gigantul Broadcom a abandonat în mod formal oferta de achiziţie pentru Qualcomm, care urma să fie cea mai mare tranzacţie din istoria Statelor Unite. Totuşi, producătorul de chip-uri încă plănuieşte să îşi schimbe domiciliul fiscal din Singapore în SUA, scrie Bloomberg. 

Preşedintele american Donald Trump a blocat preluarea producătorului de cip-uri Qualcomm de către compania rivală Broadcom din Singapore, pe motiv de securitate naţională. Afacerea de 140 de miliarde de dolari ar fi însemnat cea mai mare tranzacţie înregistrată în sectorul tehnologic, potrivit BBC
 
Potrivit analiştilor, preluarea producătorului de chip-uri Qualcomm de către compania Broadcom ar fi dus la dezvoltarea celui de-al treilea producător mondial de microcipuri, după Intel şi Samsung, însă au existat preocupări la nivel american, că tranzacţia ar fi putut duce la progresul Chinei în dezvoltarea tehnologiei wireless 5G.

Sectorul producţiei de cip-uri se află într-o cursă pentru a dezvolta cip-uri pentru cea mai recentă tehnologie wireless 5G, iar Qualcomm este considerat lider în acest domeniu, urmat de Broadcom şi compania chineză Huawei.

Analiştii spun că firma Qualcomm este foarte apreciată pentru angajamentul său în cercetare şi dezvoltare, în special pe domeniul tehnologiei 5G.

Compania Broadcom este mai cunoscută pentru vânzări şi creştere prin achiziţii, fiind considerată mai puţin performantă în ceea ce priveşte cercetarea şi dezvoltarea.

Având în vedere acest lucru, cercetătorii din domeniu au afirmat că o înţelegere între Qualcomm şi Broadcom ar fi oferit companiei chineze Huawei şansa de a prelua poziţia de lider în domeniu pentru următorii ani - o situaţie pe care politicienii americani doreau să o prevină prezentând preocupări legate de securitate în jurul firmelor de telecomunicaţii chineze care fac afaceri cu transportatorii americani.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO