Business Internaţional

Una dintre companiile lui Elon Musk sparge un nou record: Space X a lansat 143 de sateliţi într-o singură misiune

Una dintre companiile lui Elon Musk sparge un nou record:...

Autor: Mediafax

25.01.2021, 08:47 104

Compania SpaceX a antreprenorului Elon Musk a lansat duminică 143 de sateliţi, un record peentru o singură misiune, potrivit companiei, citată de Reuters.

Racheta Falcon 9 a decolat la ora 10 dimineaţa de la Complexul Cape Canaveral din Florida şi a zburat spre sud de-a lungul coastei de est a Floridei în drum spre spaţiu, a spus compania.

Racheta a transportat 133 de sateliţi comerciali şi guvernamentali şi 10 sateliţi Starlink - parte a programului SmallSat Rideshare al companiei, care oferă acces la spaţiu micilor operatori de satelit.

SpaceX a întârziat lansarea o zi din cauza vremii nefavorabile. Pe 22 ianuarie, Musk a scris pe Twitter: „Lansarea mâine a multor sateliţi mici pentru o gamă largă de clienţi. Emoţionat de oferirea accesului la orbită cu preţ redus pentru companiile mici!”

SpaceX a lansat anterior peste 800 de sateliţi din cele câteva mii necesare pentru a oferi internet în bandă largă la nivel global, o investiţie de 10 miliarde de dolari pe care estimează că ar putea genera 30 de miliarde de dolari anual pentru a ajuta la finanţarea programului de rachete interplanetare al lui Musk, numit Starship.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO