Business Internaţional

Una dintre ţările-model pentru întreaga lume a intrat în al doilea val: Coreea de Sud recunoaşte oficial că ţara trece printr-o nouă serie de infecţii. „Estimările noastre s-au dovedit a fi greşite”

Una dintre ţările-model pentru întreaga lume a intrat în al doilea val: Coreea de Sud recunoaşte oficial că ţara trece printr-o nouă serie de infecţii. „Estimările noastre s-au dovedit a fi greşite”

Autor: Alex Ciutacu

24.06.2020, 00:00 22419

Autorităţile sud-coreene din domeniul sănătăţii au recunoscut pentru prima dată, luni, că ţara trece prin „al doilea val” de infecţii cu noul coronavirus în jurul oraşului Seul, acesta fiind rezultatul unei perioade de vacanţă din luna mai, potrivit FT.

Centrul pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor din Coreea de Sud (KCDC) a declarat anterior că ţara nu a ieşit niciodată din primul val, de fapt.

Cu toate acestea, KCDC a anunţat luni că un weekend din luna mai a marcat începutul celui de-al doilea val de infecţii în zone intens populate din jurul oraşului Seul.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, cât şi din februarie până în martie. Acum vedem că al doilea val este în curs începând de la vacanţa din luna mai”, a declarat Jeong Eun-kyeong, director al KCDC.

La finalul lunii februarie, Coreea de Sud a raportat un vârf de 900 de cazuri într-o zingură zi, reprezentând atunci primul focar mare din exteriorul Chinei. Cu ajutorul unei campanii ample de testare şi urmărire a oamenilor infectaţi, Coreea de Sud a reuşit să reducă rapid numărul de infectări până la finalul lunii aprilie.

În timp ce Coreea de Sud anunţa noi măsuri de relaxare la începutul lunii mai, numărul de cazuri noi a crescut, condus în principal de infectările înregistrate în rândul oamenilor tineri care s-au adunat în barurile şi cluburile de noapte ale Seulului în acel weekend.

„Am estimat iniţial că al doilea val apare în toamnă sau în iarnă. Estimările noastre s-au dovedit a fi greşite. Cât timp oamenii intră în contact cu alţi oameni, credem că răspândirea va continua”, a adăugat Jeong.

Duminică, la miezul nopţii, Coreea de Sud a raportat 17 cazuri noi de infectare cu coronavirus, fiind pentru prima dată în ultima lună când numărul de cazuri noi a scăzut sub 20. În zilele anterioare, Coreea de Sud a raportat 48, respectiv 67 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore, Coreea de Sud a raportat 51 de noi cazuri. 

În total, Coreea de Sud a înregistrat 12.438 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 280 de persoane au decedat.

AFACERI DE LA ZERO