Business Internaţional

Undă verde pentru Moderna: Consilierii FDA aprobă în unanimitate autorizarea vaccinului, urmează aprobarea de urgenţă a autorităţii de reglementare

Undă verde pentru Moderna: Consilierii FDA aprobă în...

Autor: Alex Ciutacu

18.12.2020, 09:54 142

Autoritatea de reglementare pentru medicamente din SUA (FDA) se îndreaptă „cu repeziciune” către autorizarea în regim de urgenţă a vaccinului dezvoltat de Moderna împotriva Covid-19, a anunţat Stephen Hahn, comisar al FDA, citat de Reuters.

Un grup de consilieri externi contractat de FDA a susţinut în unanimitate autorizarea de urgenţă a vaccinului Moderna, joi, ceea ce deschide calea spre momentul în care SUA va avea două vaccinuri aprobate.

În urmă cu o săptămână, acelaşi grup de experţi a recomandat aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech, ceea ce i-a adus serului autorizarea în ziua următoare recomandării.

După comentariile lui Hahn, FT a relatat că FDA a decis să aprobe în regim de urgenţă serul dezvoltat de Moderna. Sursele publicaţiei americane au indicat că această aprobare va veni în zilele următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO