Business Internaţional

Unde a petrecut directorul CIA Paştele? În Coreea de Nord cu Kim Jong-un

Unde a petrecut directorul CIA Paştele? În Coreea de...

Autor: Alex Ciutacu

18.04.2018, 12:44 230

Mike Pompeo, directorul CIA, a efectuat o vizită secretă în Coreea de Nord de Paşte şi s-a întâlnit cu liderul coreean Kim Jong-un, potrivit Quartz.

Informaţia cu privire la vizită a devenit publică după ce preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a spus ieri că SUA este în discuţii „de nivel înalt” cu Coreea de Nord.

Pompeo, care este şi nominalizarea lui Trump pentru postul de Secretar de Stat, pregăteşte terenul pentru discuţiile dintre Trump şi Kim care ar putea avea loc în luna mai sau iunie. Dacă acestea vor avea loc, ar fi o premieră pentru liderii acestor state.

„Nu am stabilit încă un loc, dar analizăm cinci posibile variante”, a transmis Trump ieri. „Am început să discutăm cu Coreea de Nord în mod direct. Am avut discuţii directe la un nivel înalt, extrem de înalt, cu Coreea de Nord.

Trump a anunţat în luna martie că se va întâlni în mod direct cu Kim, un anunţ care a surprins lumea după ce relaţiile dintre cei doi lideri au fost tensionate, iar Coreea de Nord a derulat cel mai mare test nuclear din istorie. Dar lucrurile s-au schimbat după ce Kim a anunţat la începutul anului că va participa la Jocurile Olimpice sub acelaşi steag ca şi Coreea de Sud.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO