Business Internaţional

Unde fug cu sacii de bani bogaţii Rusiei

 Unde fug cu sacii de bani bogaţii Rusiei

Autor: Iulian Tenchiu

08.07.2022, 22:42 1321

Marile agenţii imobiliare din Dubai sărbătoresc după ce fuga oligarhilor din calea sancţiunilor europene au adus banii acestora pe piaţa imobilară de lux a oraşului. Companiile au înregistrat inclusiv dublarea afacerilor în 2022, ajungând la sute de milioane de dolari pe fondul mega-bogaţilor care caută să fugă de sancţiuni, scrie CNBC.

Printre cei ce caută să scape în mod discret de ochii şi măsurile autorităţilor europene se numără şi Robert Abramovic, celebrul fost proprietar al clubului de fotbal Chelsea cunsocut şi pentru asocierea sa pentru multă vreme cu Vladimir Putin.

Abramovici caută să investească în imobile din cunoscutul Palm Jumeirah, arhipelagul de insule create de om pentru a arăta ca un palmier. Nici fostul proprietar al Chelsea n-a scăpat de vânătoarea pentru banii oligahrilor ruşi, avionul său privat evaluat la 350 de milioane de dolari a fost blocat în Emirate pntru patru luni după ce Departamentul de Stat al SUA a autorizat confiscarea acestuia.

Fluxul de clienţi ruşi a stimulat puternic sectorul imobiliar al Emiratelor Arabe Unite pe măsură ce războiul dintre Rusia şi Ucraina a continuat să se desfăşoare şi să atragă atenţia asupra miliardarilor din Rusia.

Emiratele Arabe sunt printre singurele naţiuni care îi primesc cu bratele deschise pe miliardarii ruşi şi sunt gata să facă afaceri cu aceştia, în timp ce tot mai multe ţări au trecut la sancţiuni făcând elita să piardă milioane de dolari.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO