Business Internaţional

Unde să investeşti un milion de dolari în 2020: În condiţiile în care cumpărăturile online vor înregistra o creştere anuală de 20%, companiile vor avea nevoie de încă 37 de milioane de metri pătraţi în ceea ce priveşte spaţiul de distribuţie

Unde să investeşti un milion de dolari în 2020: În...

Autor: Eduard Ivanovici

19.10.2020, 14:28 304

Pandemia de coronavirus şi impactul pe care îl exercită asupra felului în care ne trăim viaţa încep să domine ideile investitorilor, scrie Bloomberg.

Oportunitatea pe care o oferă munca de acasă îi împinge pe oameni în afara oraşelor şi regiunilor cu taxe ridicate, în timp ce companiile au nevoie de mai mult spaţiu pentru extinderea diviziilor dedicate datelor electronice. Şi, pe măsură ce cumpărăturile online continuă să câştige teren, creşte şi cererea pentru depozite.

Eric Becker, un expert din cadrul Bloomberg, spune că ar investi un milion de dolari în proiecte imobiliare industriale. Rata de ocupare a centrelor de date aproape s-a dublat în ultimul an. Am efectuat din ce în ce mai multe apeluri pe Zoom, iar platforma este găzduită în cloud. Astfel, cererea a crescut semnificativ în ultimele luni.

În plus, pandemia a cauzat o întrerupere a lanţurilor de aprovizionare, iar studiile arată că firmele urmăresc să îşi crească stocurile cu 5-10% pentru a rezista în faţa crizei. Dacă media va ajunge la 5%, vor avea nevoie de echivalentul a 65 de milioane până la 95 de milioane de metri pătraţi de spaţiu industrial de distribuţie.

Creşterea stocurilor reprezintă un chestie de moment, însă, cel mai probabil, cererea va continua să crească într-un ritm tot mai alert. În condiţiile în care cumpărăturile online vor înregistra o creştere anuală de 20%, companiile vor avea nevoie de încă 37 de milioane de metri pătraţi în spaţiul de distribuţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO