Business Internaţional

Unde se ascund bogaţii lumii. Care este ţara pe care ei au transformat-o în refugiu împotriva pandemiei de COVID-19

Unde se ascund bogaţii lumii. Care este ţara pe care ei...

Autor: Andra Stroe, Business Magazin

25.04.2020, 20:31 2375

Cei mai bogaţi oameni din societatea zilelor noastre, inclusiv miliardarii din Silicon Valley, şi-au format o reputaţie pentru faptul că au transformat Noua Zeelandă într-un refugiu în vremuri de pandemie.

Potrivit Bloomberg, este posibil ca unii dintre ei să se fi retras deja în reşedinţele lor de lux de acolo, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în SUA. Directorul general al companiei Rising S Co, un constructor de buncăre din Texas, a povestit că la începutul lunii martie a primit un apel telefonic de la un executiv din Silicon Valley care nu reuşea să deschidă uşa secretă a buncărului său din Noua Zeelandă, pe care nu îl mai folosise niciodată, aşa că i-a cerut ajutorul în legătură cu filtrele de apă şi de aer, dar şi despre boilerul de apă caldă.

În ultimii ani, unii milionari au investit în astfel de pregătiri pentru situaţii extreme. Printre aceştia se numără preşedintele Combinator Y, Sam Altman, CEO-ul Reddit, Steve Huffman sau cofondatorul PayPal, Peter Thiel. Acesta a obţinut cetăţenia  din partea Noii Zeelande în 2011 şi deţine două proprietăţi în ţară. „Noua Zeelandă este deja utopie”, a declarat Thiel pentru Business Insider în 2011.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO