Business Internaţional

Unele vaccinuri protejează o viaţă întreagă. De ce nu o fac vaccinurile Covid-19?

Unele vaccinuri protejează o viaţă întreagă. De ce...

Autor: Dorin Oancea

23.10.2021, 20:02 1769

Vaccinurile împotriva rujeolei protejează toată viaţa, imunizările împotriva varicelei protejează timp de 10 până la 20 de ani, iar vaccinurile împotriva tetanosului durează un deceniu sau mai mult. 

De ce este nevoie de rapelul Covid-19 la şase luni de la inocularea iniţială încearcă să explice un articol din Wall Street Journal.

"Un vaccin cu adevărat bun face în aşa fel încât cineva să nu se infecteze chiar dacă este expus la virus", spune Rustom Antia, profesor de biologie la Universitatea Emory, care studiază răspunsurile imunitare. "Dar nu toate vaccinurile sunt ideale".

Cele trei niveluri de apărare, a spus el, includ protecţia completă împotriva infecţiei şi a transmiterii; protecţia împotriva bolilor grave şi a transmiterii; sau protecţia doar împotriva cazurilor grave.

Eficacitatea depinde de amploarea răspunsului imunitar pe care îl induce un vaccin, de rapiditatea cu care se descompun anticorpii rezultaţi, de tendinţa virusului sau a bacteriei de a suferi mutaţii şi de localizarea infecţiei.

Pragul de protecţie este nivelul de imunitate care este suficient pentru ca persoana să nu se îmbolnăvească. Pentru fiecare virus, acesta este diferit şi chiar şi modul în care este determinat variază.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO