Business Internaţional

Ungaria comasează compania naţională de electricitate şi regiile de termoficare într-un holding nonprofit

Ungaria comasează compania naţională de electricitate...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.09.2014, 00:00 653

Guvernul maghiar intenţionează să comaseze compania naţională de electricitate şi regiile districtuale de termoficare într-o singură companie de tip holding nonprofit, scrie Budapest Business Journal.

Holdingul va fi supravegheat de şeful cabinetului primului-ministru János Lázár. Pentru pregătirea fuziunii guvernul a înfiinţat un grup de lucru din care vor face parte, printre alţii, miniştrii justiţiei, dezvoltării şi de interne şi preşedintele Biroului de Reglementare în domeniul Energiei şi Utilităţilor.

Scopul acestei decizii este asigurarea unor preţuri mici şi sustenabile la serviciile de utilităţi publice. Acesta este cel mai recent pas făcut de guvern în transformarea sectorului de utilităţi.

Recent, compania de stat MVM a cumpărat o participaţie minoritară la distribuitorul de gaze naturale Fógáz de la grupul german RWE. Premierul Viktor Orban nu a făcut un secret din planurile de a transforma companiile de utilităţi publice în afaceri nonprofit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO