Business Internaţional

Ungaria luptă să atragă 18 mari proiecte de investiţii germane

Ungaria luptă să atragă 18 mari proiecte de...

Autor: Catalina Apostoiu

15.03.2019, 00:04 863

Valoarea investiţiilor se situează între 15 şi 100 mld. forinţi (50 şi 320 mil. euro).

Ungaria concurează pentru câştigarea a optsprezece potenţiale mari investiţii germane, companiile respective având operaţiuni în industria auto şi în sectorul centrelor de servicii, a anunţat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto, potrivit Portfolio.

Valoarea investiţiilor se situează între 15 şi 100 miliarde de forinţi (50 şi 320 milioane de euro).

Potrivit oficialului ungar, 80% dintre companiile active în Ungaria sunt interesate de proiecte de reinvestiţii, extindere sau creştere a capacităţii unităţilor de producţie sau centrelor.

Declaraţiile ministrului ungar arată că sistemul guvernamental de promovare a investiţiilor trece printr-o transformare continuă. Recent, pe lângă crearea de locuri de muncă, reînnoirea tehnologiei este de asemenea un factor pentru acordarea de susţinere, pragurile pentru susţinere au scăzut, iar susţinerea pentru pregătire a crescut.

Szijjarto a mai spus că va transmite în curând guvernului propuneri suplimentare din partea Agenţiei de Investiţii pentru creşterea capacităţii de promovare a investiţiilor. Acesta a declarat de asemenea că guvernul a adoptat o propunere pentru a ajuta companiile maghiare să investească în ţările din Balcanii de Vest.

Anul trecut, agenţia pentru promovarea investiţiilor a încheiat cu succes negocieri pentru 98 de proiecte, aducând investiţii de peste 4,3 miliarde de euro în Ungaria, potrivit Hungary Today. Proiectele au inclus 28 de investiţii realizate de companii germane. Cel mai mare număr de proiecte a fost în industria auto.

Recent, Peter Szijjarto a salutat investiţiile din ce în ce mai numeroase realizate de companii din landul german Baden-Wuerttemberg în proiecte din Ungaria. Dintre acestea, Szijjarto a menţionat firma de inginerie Robert Buerkle, care construieşte o fabrică în Debreţin, estul Ungariei, creând 100 de noi locuri de muncă.

Alte proiecte germane anunţate în acest an au includ investiţia de 8 miliarde de forinţi (25,3 mln de euro) a companiei Guntner Tata Hutotechnika în baza sa din oraşul ungar Tata, care va crea 150 de locuri de muncă, planul de construire a unui centru de mentenanţă şi reparaţii pentru motoare de aparate de zbor al companiei Lufthansa Technik, parte a companiei germane Lufthansa şi investiţia de 6,4 miliarde de forinţi (20 mln de euro) a producătorului de componente auto Enmech, parte a companiei germane Mektech Europe, în extinderea capacităţii de producţie la baza sa din pecel.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO