Business Internaţional

Ungaria nu s-a împrumutat niciodată mai ieftin ca acum de pe pieţele financiare

Ungaria nu s-a împrumutat niciodată mai ieftin ca acum...

Autor: Bogdan Cojocaru

29.11.2018, 00:00 585

Guvernul maghiar a vândut titluri de trezorerie cu discount şi scadenţa la trei luni în valoare de 50 de miliarde de forinţi (154,1 milioane euro). Cererea a fost masivă, rezultatul fiind un yield mediu de -0,11%, cel mai redus din istoria ţării pentru astfel de împrumuturi, scrie Portfolio.hu.

Din celălalt punct de vedere, investitorii n-au plătit niciodată mai mult pentru a-şi păstra banii sub forma obligaţiunilor  maghiare cu scadenţa la trei luni. Agenţia de Management a Datoriei a primit cereri în valoare de 93,7 miliarde de forinţi, ceea ce înseamnă că oferta a fost suprasubscrisă de aproape două ori.

Yieldul mediu obţinut într-o licitaţie similară de săptămâna trecută a fost cu cinci puncte de bază mai mic. Cauza randamentelor scăzute este probabil lichiditatea mare cu scadenţă redusă de pe piaţa interbancară, în condiţiile în care investitorii instituţionali nu mai au unde să-şi păstreze banii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO