Business Internaţional

Ungaria oferă 1 euro pentru subsidiara locală a Raiffeisen

Ungaria oferă 1 euro pentru subsidiara locală a Raiffeisen

Autor: Daniela Stoican

07.01.2014, 18:42 1846

Banca ungară Szechenyi,  controlată de un aliat al premierului Viktor Orban şi la care statul maghiar deţine 49%, ar putea cumpăra subsidiara locală a băncii austriece Raiffeisen International Bank cu suma de 1 euro, scrie presa ungară.

Propunerea făcută de Szechenyi prevede că statul ungar îşi va asuma toate pasivele, datoriile şi creditele neperformante ale Raiffeisen Ungaria, o bancă de 100 de ori mai mare, ca active, decât banca maghiară. Oferta ar permite băncii austriece să părăsească sistemul bancar ungar într-o manieră nedureroasă, potrivit publicaţiei online Napi.hu.

Acţionarul majoritar al Széchenyi Bank este compania imobiliară şi de management de active T&T Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezeló, care are legături puternice cu şeful Agenţiei Guvernamentale de Gestionare a Datoriei István Törócskei.

Orban a anunţat că vrea ca peste jumătate din sistemul bancar să revină pe mâini ungare şi după ce perspectiva exit-ului unor bănci străine de pe piaţa locală a făcut în ultimele săptămâni vâlvă în presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO