Business Internaţional

Ungaria se pregăteşte de o posibilă invazie: mobilizează trupe la frontiera cu Ucraina. Premierul Viktor Orban susţine suveranitatea Ucrainei

Ungaria se pregăteşte de o posibilă invazie:...

Autor: Mediafax

22.02.2022, 17:51 483

Ungaria a decis mobilizarea de efective militare la frontiera cu Ucraina, în contextul temerilor privind o invazie militară rusă, iar premierul Viktor Orban a anunţat că se raliază poziţiei Uniunii Europene şi susţine suveranitatea Ucrainei.

Tibor Benkő, ministrul ungar al Apărării, a anunţat marţi după-amiază că armata ungară va trimite trupe la frontiera cu Ucraina, în contextul în care premierul Viktor Orban a ordonat consolidarea securităţii frontierei de teama pătrunderii unor grupuri paramilitare ucrainene în Ungaria. "Misiunea militară are două componente: oferirea de asistenţă umanitară şi apărarea frontierei Ungariei", a declarat Tibor Benkő, citat de site-ul Hirado.hu.

Premierul Viktor Orban a vorbit marţi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre conflictul ruso-ucrainean. Viktor Orban a exprimat preocupare privind situaţia din Ucraina şi a anunţat că susţine integritatea teritorială a ţării, a declarat Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al premierului ungar, citat de agenţia MTI şi de site-ul 24.hu.

"Guvernul Ungariei se consultă permanent cu partenerii occidentali. Ungaria este solidară cu poziţia Uniunii Europene", a afirmat, la rândul său, Viktor Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO