Business Internaţional

Ungurii se plâng că după interzicerea vânzării de carburanţi la preţuri mici către străini a înflorit comerţul cu plăcuţe de înmatriculare maghiare furate

Ungurii se plâng că după interzicerea vânzării de...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2022, 00:00 160

De câteva zile, doar maşinile cu plăcuţe de înmatriculare maghiare sau înregistrate în Ungaria mai au voie să alimenteze cu carburant la preţuri plafonate la 480 de forinţi (1,22 euro) pe litru în Ungaria.

Un rezultat este că a crescut furtul de plăcuţe de înmatriculare ungare. Un şef de la Mol Group a spus recent că circa 30 de plăcuţe au fost furate în oraşul Mosonmagyarovar, aflat în apropierea graniţei cu Austria şi Slovacia, scrie Hungary Today.

Guvernul premierului Viktor Orban a interzis accesul străinilor la benzina şi motorina cu preţ mic pentru că de acestea profitau prea mulţi şoferi străini - turismul la pompă.

Oficialul de la Mol a explicat că plăcuţele furate din Mosonmagyarovar au apărut deja la vânzare pe internet în Slovacia. De asemenea, au fost descoperite şi maşini cu plăcuţe de înmatriculare false la benzinările ungare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO