Business Internaţional

Unilever ia în calcul achiziţia companiei Honest, fondată de Jessica Alba, pentru 1 mld. dolari

Unilever ia în calcul achiziţia companiei Honest,...

Autor: Ştefan Stan

16.09.2016, 16:15 1937

Unilever ia în calcul achiziţia pentru o valoare de 1 miliard de dolari, mult sub evaluarea de 1,7 miliarde făcută anul trecut pentru compania actriţei. Discuţiile sunt încă la început, iar Honest nu a eliminat posibilitatea unei listări pe bursă în locul vânzării.

Honest a obţinut finanţare de peste 200 de milioane de dolari de la investitori după ce a fost fondată în 2011. Printre acei investitori se numără şi firma General Catalyst Partners şi Lightspeed Venture Partners. În eventualitatea unei vânzări, Honest a promis unor investitori că îşi vor primi investiţia dublată.

Compania generează aproximativ 300 de milioane de dolari anual din vânzări. Printre produsele comercializate se numără şi scutece, produse de curăţătorie, de îngrijire personală şi cosmetice.

Mulţi consumatori cumpără direct de pe site, însă produsele se vând şi în magazine fizice precum Target sau Whole Foods Markets în SUA.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO