Business Internaţional

Unilever reduce din cheltuielile pentru zborurile angajaţilor şi ingredintele din produse fabricate

Unilever reduce din cheltuielile pentru zborurile...

Autor: Anca Olteanu

20.07.2017, 13:32 102

„Zborurile oamenilor din Unilever au scăzut cu 30% în primele şase luni ale anului”, a declarat directorul financiar Graeme Pitkethly, după ce compania a raportat venituri care au întrecut aşteptările.

Compania englezo-daneză a majorat preţurile cu 3% în al doilea trimestru din 2017.

Unilever a anunţat că a economisit un miliard de euro, în prima jumătate a anului. Compania a redus 500 de milioane de euro din valoarea planurilor destinate lanţului de aprovizionare, inclusiv reducerea cheltuielilor pentru ingredientele necesare brandurilor destinate spălătoriei.

Cheltuielile către agenţiile de publicitate au fost, de asemenea, reduse cu 17%.

În contextul în care compania menţine măsurile şi în a doua jumătate a anului, marja de profit ar putea să crească cu peste 1% pentru întreg anul, a spus directorul general, Paul Polman.

Producătorul maionezei Hellmann şi al săpunului Dove a declarat, joi, că încearcă să îşi îmbunătăţească măsurile de eficientizare a cheltuielilor după preluarea eşuată a companiei Kraft Heinz Co. Mai mult, compania se confruntă cu presiune din partea rivalilor Nestle şi Procter&Gamble.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO