Business Internaţional

Uniunea Europeană anunţă asistenţă financiară suplimentară pentru Republica Moldova până la 295 milioane de euro

Uniunea Europeană anunţă asistenţă financiară...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

30.05.2023, 17:36 74

Consiliul Uniunii Europene a decis, marţi, suplimentarea asistenţei financiare pentru Republica Moldova până la nivelul de 295 de milioane de euro, anunţă Preşedinţia suedeză a instituţiei, conform agenţiei Reuters.

Decizia a fost anunţată cu câteva zile înainte de reuniunea din Republica Moldova a Comunităţii Politice Europene, în contextul eforturilor Uniunii Europene de contracarare a sentimentelor pro-ruse din unele zone ale Republicii Moldova.

"Republica Moldova poate continua să conteze pe Uniunea Europeană. Vom continua să susţinem Republica Moldova, inclusiv la nivel financiar. Date fiind circumstanţele, este necesar să dublăm fondurile pe care le punem la dispoziţie pentru Republica Moldova", a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de Finanţe din Suedia, ţară care exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Republica Moldova a condamnat invazia militară rusă în Ucraina şi acuză constant Moscova de tentative de înlăturare a Administraţiei pro-europene de la Chişinău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO