Business Internaţional

Uniunea Europeană cere companiei Amazon să plătească 250 de milioane de euro

Uniunea Europeană cere companiei Amazon să plătească...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

05.10.2017, 11:07 127

„Luxemburg a oferit beneficii fiscale ilegale companiei Amazon. Astfel, aproape trei sferturi din profitul Amazon în Europa nu a fost taxat”, a spus Margrethe Vestager, comisarul european responsabil de probleme de competiţie.

Luxemburg trebuie să recupereze ajutorul oferit ilegal.

Amazon a negat că a primit un tratament special din partea Luxemburg şi a spus că a plătit taxe potrivit atât reglementărilor din Luxemburg, cât şi celor internaţionale.

Comisia Europeană a stabilit că Luxemburg a ajutat în mod nedrept Amazon în ultimii opt ani, permiţând companiei să se separe în două diviziuni. O divizie din Amazon genera bani din vânzările online, iar cealaltă era o companie holding care colecta redevenţe. Doar prima companie plătea taxe în Europa, iar a doua companie nu avea angajaţi sau birouri.

„Companiei Amazon i s-a permis să plătească taxe de patru ori mai mici decât companiile locale care se supun aceloraşi taxe fiscale naţionale”, a spus Vestager.

Autorităţile din Luxemburg au declarat că nu consideră că înţelegerea lor cu Amazon este ilegală. „Amazon a fost taxată conform regulilor aplicate la acea vreme”, a transmis guvernul din Luxemburg.

CE a început investigaţia asupra taxelor plătite de Amazon în octombrie 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO