Business Internaţional

Uniunea Europeană îndeamnă SUA şi Rusia să menţină Tratatul Forţelor Nucleare, în timp ce Rusia avertizează că va dezvolta rachete atomice

Uniunea Europeană îndeamnă SUA şi Rusia să menţină...

Autor: Mihai Draghici

22.10.2018, 15:35 98

Uniunea Europeană a îndemnat, luni, Statele Unite şi Rusia să continue dialogul pentru menţinerea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, în contextul în care Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va dezvolta noi rachete atomice după decizia Washingtonului de retragere din acest acord.

"Statele Unite şi Federaţia Rusă trebuie să continue dialogul constructiv pentru menţinerea Tratatului şi pentru a se asigura că este aplicat în mod complet şi verificabil", a declarat luni Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump, acuzând Rusia de încălcarea acordului din anul 1987.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO