Business Internaţional

Uniunea Europeană insistă ca actualul Acord Atomic cu Iranul să fie inclus în orice viitor tratat acceptat de Statele Unite

Uniunea Europeană insistă ca actualul Acord Atomic cu...

Autor: Mihai Draghici

29.08.2019, 14:31 104

Uniunea Europeană insistă ca actualul Acord nuclear cu Iranul să fie inclus în orice viitor tratat acceptat de Statele Unite, informează agenţia Associated Press.

"Ceea ce există în prezent trebuie să fie păstrat", a declarat joi Federica Mogherini, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Uniunea Europeană este pregătită să contribuie la negocierea unui tratat suplimentar, care să fie acceptat de Statele Unite. "Noi vom fi mereu acolo pentru a însoţi şi a susţine această abordare", a afirmat Federica Mogherini.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi vrea un nou tratat, care să limiteze ambiţiile balistice şi atomice ale Iranului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO