Business Internaţional

Uniunea Europeană poate semna săptămâna aceasta şase contracte pentru distribuirea vaccinurilor anti-coronavirus

Uniunea Europeană poate semna săptămâna aceasta şase...

Autor: Eduard Ivanovici

23.11.2020, 17:03 122

Uniunea Europeană ar trebui să semneze până la sfârşitul lunii şase contracte cu diferiţi producători pentru distribuirea vaccinurilor de combatere a coronavirusului, a declarat Agnès Pannier-Runacher, ministrul adjunct responsabil de industria franceză, conform Financial Times.

Până acum, s-au semnat patru contracte şi celelalte două sunt aproape de a fi finalizate. Fiecare acord reprezintă între 200 şi 300 de milioane de doze la care se mai pot adăuga 100-200 de milioane.

Având în vedere populaţia ţării, adică 67 de milioane de oameni, Franţa va primi 15% din volumul total al dozelor.

Pannier-Runacher a adăugat că Franţa ar putea mări producţia internă de măşti chirurgicale de la 60 de milioane pe săptămână la 100 de milioane în decembrie, nivelul crescând de 30 de ori de la începutul pandemiei.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat că ar putea aproba primele vaccinuri anti-COVID-19 până la finalul anului sau la începutul lui 2021.

Europa a raportat peste 15,7 milioane de infecţii cu virusul SARS-CoV-2, circa 350 de decese, în timp ce numărul celor vindecaţi a trecut de 6,2 milioane, potrivit Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO