Business Internaţional

Uniunea Europeană trece la atac şi pregăteşte o lovitură de 4 miliarde de dolari în războiul comercial cu Statele Unite

Uniunea Europeană trece la atac şi pregăteşte o...

Autor: Alex Ciutacu

25.09.2019, 19:02 3378

Uniunea Europeană pariază pe o nouă strategie, de data aceasta mai agresivă, în disputa comercială cu Statele Unite, ceea ce arată că blocul european este pregătit să apeleze la „artileria grea” în disputa cu Donald Trump – însă această acţiune ar putea deteriora şi mai mult relaţiile transatlantice, potrivit Bloomberg.

Astfel, structura europeană vrea să impună tarife pe bunuri americane în valoare de 4 miliarde de dolari şi motivează această decizie printr-o dispută începută în urmă cu 20 de ani cu Organizaţia Mondială a Comerţului cu privire la o serie de subvenţii interzise, potrivit unor surse familiare cu strategia.

Decizia UE vine ca o surpriză în contextul în care cele două părţi au ajuns la „o soluţie de comun acord” pentru această dispută în 2006.

Tarifele vin ca răspuns la ameninţările preşedintelui american Donald Trump care anunţă că va impune tarife pe bunuri UE în valoare de 7 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO