Business Internaţional

Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul locurilor de muncă în următoarele trei luni

Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să...

Autor: Eduard Ivanovici

10.08.2020, 13:21 178

Unu din trei angajatori britanici plănuieşte să reducă numărul de locuri de muncă în următoarele trei luni. Situaţia companiilor private este tot mai gravă în condiţiile în care 40% din angajatori estimează concedieri în viitorul apropiat, conform unui studiu realizat cu ajutorul a 2.000 de companii din Regatul Unit şi citat de Bloomberg.

Riscul pe care îl reprezintă şomajul în masă continuă să ameninţe economia Marii Britanii. După ce guvernul a plătit salariile a 9,6 milioane de oameni, pentru un cost total de 33,8 miliarde de lire până pe 2 august, autorităţile au început să relaxeze măsurile, chiar dacă business-urile continuă să înregistreze pierderi.

Banca Angliei estima săptămâna trecută să rata şomajului va ajunge la 7,5% până la sfârşitul anului.

„Până acum, numărul concedierilor a rămas redus – fapt datorat schemei de păstrare a locurilor de muncă – însă ne aşteptăm să vedem mai multe disponibilizări pe timpul toamnei, în special în sectorul privat odată ce schema va lua sfârşit”, a declarat Gerwyn Davies, senior adviser în cadrul institutului britanic de resurse umane CIPD.

Produsul intern brut (PIB) al Marii Britanii a înregistrat în primul trimestru cea mai mare contracţie din ultimii 40 de ani, iar deficitul balanţei de plăţi a urcat până la 21,1 miliarde de lire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO