Business Internaţional

Unul dintre cei mai mari retaileri de produse alimentare şi haine din lume intră pe piaţa de smartphone-uri

Unul dintre cei mai mari retaileri de produse alimentare...

Autor: Cătălina Butan

11.05.2014, 14:55 1807

Retailerul britanic de produse alimentare şi haine Tesco vrea să lanseze până la sfârşitul anului propriul smartphone cu sistem de operare Android, după ce anul trecut a lansat o tabletă, Hudl, scrie Wall Street Journal.

Smartphone-ul se va numi tot “Hudl” şi va ocupa o poziţie pe piaţa similară cu cea a tabletei Hudl, care a fost lansată de Tesco anul trecut la 119 lire (201 dolari), în categoria inferioară a preţurilor, scrie publicaţia americană. Reprezenanţii retailerului spun că Tesco este primul magazin care va produce sub brand propriu un smartphone, dar nu oferă detalii cu privire la preţul la care va fi lansat dispozitivul.

La fel ca tableta Hudl, smartphone-ul va include un "T-button" care va conecta rapid utilizatorul cu oferta retailerului, printre care alimente, servicii bancare şi Blinkbox, serviciu online de muzică şi filme. Tableta Hudl, de asemenea bazată pe sistemul de operare Android, a reprezentat un succes rar pentru retailer într-o perioadă marcată de dificultăţi pe piaţa de origine, Marea Britanie, dar şi în străinatate.

Compania a vândut de la lansare peste 500.000 de tablete, iar directorul general, Philip Clarke, a declarat că există planuri pentru introducerea unei versiuni îmbunătăţite mai târziu în acest an. Vânzările de produse alimentare online în Marea Britanie sunt estimate să crească de peste două ori în următorii cinci ani, potrivit firmei de cercetare IGD. Tesco a consemnat o creştere de 11% pe acest segment în anul fiscal încheiat în februarie, în timp ce vânzările pe ansamblu au stagnat.

Încă din anul 2010 sunt zvonuri că retailerul britanic va intra pe piaţa locală prin achiziţia unei reţele de magazine active pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO