Business Internaţional

Unul dintre cei mai puternici executivi media din lume va prelua conducerea businessului de la Formula 1. "Wall Street-ul îl iubeşte şi este unul dintre cei mai duri negociatori, la fel de mari ca şi mustaţa lui"

Unul dintre cei mai puternici executivi media din lume va...
11.09.2016, 14:40 1131

Chase Carey, unul dintre cei mai mari executivi din media şi vicepreşedinte executiv al 21st Century Fox, va prelua conducerea Formula 1, scrie Financial Times.

Săptămâna aceasta a fost confirmat că noul preşedinte al Formulei 1, elita sportului cu motor, care a fos  achiziţionată de grupul Liberty Media condus de John Malone, în urma unei tranzacţii de  8 miliarde de dolari. Chase Carey va lucra alături de Bernie Ecclestone, directorul executiv al Formulei 1, care a declarat recent că el va continua să se mai implice doar pentru "doi sau trei ani".

Bernie Ecclestone a condus Formula 1 în felul său în ultimii 30 de ani, dar acest lucru este puţin probabil să provoace îngrijorare pentru Carey, care va avea mână liberă pentru propriile drepturi comerciale şi puterea deplină pentru partea de media.

Chase Carey este un personaj bine cunoscut  pe Wall Street pentru abilităţile sale de negociere, care sunt la fel de notabile ca mustaţa sa. "El este unul dintre cei mai duri negociatori în privinţa afacerilor", a declarat Rich Greenfield, un analist  de la BTIG Research. "Carey are o lungă istorie alături de John Malone şi, de asemenea, are o atracţie faţă de sport", a mai spus el. Schimbarea de la media către Formula1 este "o mare mişcare importantă pentru el", adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO