Business Internaţional

Unul dintre cele mai interesante proiecte pornite de doi antreprenori români va deveni realitate

Unul dintre cele mai interesante proiecte pornite de doi...
08.12.2015, 15:00 5470

UPDATE: Hummingbird, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte pornite de doi antreprenori români, a obţinut finanţarea pe Kickstarter şi va deveni realitate. Proiectul are pe 8 decembrie peste 95 de donatori pe platforma de crowdfunding, care au promis peste 51.000 de lire. 

Doi tineri români stabiliţi în Londra, Petre Crăciun şi Ligia Stan, au construit cea mai uşoară biciletă pliabilă din lume. Aceasta a fost a lansată pe 11 noiembrie  şi pe platforma americană de crowdfunding kickstarter.com. Pe 4 decembrie, tinerii au strâns 44.500 de lire din targetul de 50.000 de lire, adică aproape 90%. 

 Absolvent al liceului de arte Tonitza din Bucureşti, Petre Crăciun a lucrat la designul bicicletei Hummingbird în timp ce studia la universitatea de design din Bournemouth, în Marea Britanie. “Am încercat să cumpăr o bicicletă pliabilă uşoară, dar nu am putut să găsesc nimic în magazine. Apoi m-am gândit că aş putea să construiesc eu o bicicleta - aşa s-a născut Hummingbird”, spune Petre.

Hummingbird este cea mai usoara bicicleta pliabila din lume cântărind doar 6.5 kilograme, cu  3-4 kg mai puţin decât alte biciclete pliabile de pe piaţă. Este realizată din fibră de carbon şi construită pentru cicliştii moderni folosesc mijloacele de transport, dar şi mersul pe bicicletă zi de zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO