Business Internaţional

Unul dintre fiii mogulului american Rupert Murdoch a achiziţionat o proprietate pentru suma de 150 de milioane de dolari, stabilind un nou record pentru piaţa imobiliară

Unul dintre fiii mogulului american Rupert Murdoch a...

Autor: Eduard Ivanovici

22.12.2019, 10:41 1050

Lachlan Murdoch, executiv media şi fiul mogulului Rupert Murdoch, a plătit circa 150 de milioane de dolari pentru a achiziţiona Chartwell Estate, o proprietate de 7000 m² din Bel-Air, California, potrivit WSJ.

Lachan Murdoch este co-preşedinte al News Corp, una dintre cele mai mari companii media din SUA. Printre activele multinaţionalei se numără Dow Jones & Co (distribuitorul Wall Street Journal), News UK (distribuitorul The Sun şi The Times) şi editura HarperCollins. Murdoch nu a comentat până acum achiziţia.

Reşedinţa a fost scoasă la vânzare în 2017 pentru suma de 350 de milioane de dolari, vila în stil chateau având cel mai mare preţ de cumpărare de pe piaţă americană. Deşi suma plătită de Murdoch este sub jumătate din preţul iniţial, achiziţia reuşeşte, totuşi, să stabilească recordul de cea mai scumpă locuinţă din Los Angeles.

Reşedinţa a fost construită în anii ’30 de către arhitectul Summer Spaulding în stil neo-clasic francez. Interiorul a fost renovat la sfârşitul anilor 1980, dar agenţii care au văzut proprietatea în ultimii ani sunt de părere că o nouă renovare ar costa zeci de milioane de dolari, ceea ce ar seta preţul de cumpărare la un nivel tot mai înalt. Pe lângă vilă, proprietatea mai cuprinde o cameră de oaspeţi cu cinci dormitoare, o piscină de 23 m², o galerie de maşini pentru 40 de vehicule şi un număr mare de grădini amenajate.

În trecut, vila îi aparţinea lui A. Jerrold Perenchio, fostul preşedinte şi executiv al Univision, cel mai mare furnizor de conţinut în limba spaniolă din SUA. În 1971, Perenchio era unul dintre principalii promoteri ai luptei dintre Muhammad Ali şi Joe Frazier.

Los Angeles a fost cea mai activă piaţă a proprietăţilor de lux din Statele Unite în 2019. În iulie, o proprietate deţinută de moştenitoarea grupului Formula 1 a fost vândută pentru 120 de milioane de dolari, iar în august, vice-preşedintele NBCUniversal, una dintre cele mai mari companii americane de media, şi-a vândut reşedinţa din LA pentru suma de 100 de milioane de dolari.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO