Business Internaţional

UPDATE: Atac armat la două hoteluri din Tunisia. 27 de persoane au murit

UPDATE: Atac armat la două hoteluri din Tunisia. 27 de...

Autor: Ioana Bojan

26.06.2015, 15:20 2028

Cel puţin 27 de persoane, inclusiv numeroşi turişti occidentali, au fost ucise în atacurile teroriste comise vineri la două hoteluri de pe litoralul tunisian, anunţă Ministerul de Interne din Tunis, citat de Corriere della Sera.

Islamişti înarmaţi cu bombe şi mitraliere Kalaşnikov au atacat vineri două hoteluri situate în staţiunea Port El Kantaoui, situată la cinci kilometri de Sousse, un port la Marea Mediterană.

"Au fost trase focuri cu mitraliere Kalaşnikov. Unul dintre criminali a fost ucis. Bilanţul este de 27 de morţi şi şase răniţi", a comunicat Ministerul tunisian de Interne.

Potrivit unor surse, teroriştii au venit cu bărci, pe mare, au coborât pe plajă şi au deschis focul spre turişti.

Hotelurile vizate sunt Riu Imperial Marhaba şi Soviva. Potrivit unor surse, unii turişti cazaţi la aceste hoteluri erau de la bordul unor vase de croazieră care făcuseră escală în Tunisia.

Atacul poartă marca organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, activă în Siria, Irak şi Libia. În urmă cu două zile, grupul terorist lansase un apel la comiterea de atentate în perioada Ramadanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO