Business Internaţional

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, îl felicită pe Boris Johnson pentru alegerea sa în funcţia de premier: „Aştept cu nerăbare să am o relaţie bună de lucru cu acesta"

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

23.07.2019, 15:58 108

Viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-a felicitat marţi pe Boris Johnson pentru alegerea sa în funcţia de premier al Marii Britanii, adăugând că aşteaptă cu nerăbdare să aibă discuţii constructive cu acesta, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"În primul rând, felicitări lui Boris Johnson pentru numirea sa în funcţia de premier. Aştept cu nerăbare să am o relaţie bună de lucru cu acesta", a declarat von der Leyen în cadrul unei conferinţe de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Boris Johnson a fost ales marţi în funcţia de lider al Partidului Conservator britanic, devenind implicit premier al Marii Britanii.

Acesta a anunţat că doreşte să încheie un nou acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Ursula von der Leyen a declarat anterior că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administraţia de la Londra oferă motive întemeiate, menţionând că un Brexit ordonat este esenţial pentru viitorul relaţiilor bilaterale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO