Business Internaţional

Va fi unită zona euro de criză? Marea Britanie: A sosit momentul lansării de obligaţiuni comune ale statelor din zona euro

Va fi unită zona euro de criză? Marea Britanie: A sosit momentul lansării de obligaţiuni comune ale statelor din zona euro

Autor: Marius Oncu

11.08.2011, 19:29 812

Guvernul britanic ar susţine lansarea de obligaţiuni comune ale statelor din zona euro, pentru a evita destrămarea uniunii monetare, a declarat ministrul britanic de Finanţe, George Osborne, citat de postul american de televiziune CNBC.

Barierele unui acord pentru lansarea de obligaţiuni comune, dar şi pentru rezolvarea dezechilibrelor zonei euro, sunt politice şi nu economice, a spus Osborne.

Comentariile ministrului britanic vor pune presiune asupra Germaniei şi Franţei, cele mai mari două economii din zona euro, pentru a conveni măsuri care să calmeze criza datoriilor suverane, notează CNBC.

Preşedintele francez, Nocolas Sarkozy, şi canelarul german, Angela Merkel, se vor întâlni săptămâna următoare pentru a discuta despre situaţia din zona euro. Anunţul a contribuit, joi, la liniştirea burselor europene.

Germania, care ar trebui să susţină crearea unei astfel de obligaţiuni, a fost cel mai reticent stat din uniunea monetară în privinţa unor astfel de măsuri, din cauza impactului asupra propriilor costuri de finanţare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO