Business Internaţional

Va reuşi First Republic să-şi revină? Banca angajează firme de consultanţă de top, precum McKinsey şi Lazard, pentru a-şi găsi direcţia strategică

Va reuşi First Republic să-şi revină? Banca...

Autor: Valeriu Dănilă

22.03.2023, 12:09 249

First Republic Bank angajează o mulţime de consultanţi în încercarea de rămâne solvabilă şi de a-şi planifica viitorul post-criză, titrează The Wall Street Journal.

Banca a accesat săptămâna aceasta serviciile companiei Lazard pentru a ajuta la o revizuire a opţiunilor strategice care ar putea include o vânzare, o infuzie de capital sau reducerea activelor. De asemenea, a angajat firma de consultanţă McKinsey & Co. pentru a ajuta la elaborarea unei un plan postcriză pentru bancă.

JPMorgan împreună cu alte bănci mari au convenit săptămâna trecută să depună 30 de miliarde de dolari în First Republic pentru a încerca să susţină banca. Unii dintre directorii generali ai băncilor respective, conduşi de Jamie Dimon de la JPMorgan, au continuat să discute despre modalităţi de a ajuta First Republic după ce mişcarea nu a reuşit să sporească suficient încrederea.

Acţiunile First Republic au oscilat vertiginos în ultimele zile, pe măsură ce investitorii pariază dacă acest efort va reuşi. După ce au suferit scăderi abrupte în ultimele zile, acţiunile First Republic au crescut cu 29% marţi până la închiderea de 15,77 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO