Business Internaţional

Vaccinul Johnson & Johnson trece la ultima etapă de teste clinice, cu 45.000 de participanţi. Serul companiei presupune o singură administrare

Vaccinul Johnson & Johnson trece la ultima etapă de...

Autor: Alex Ciutacu

18.12.2020, 12:38 2350

Gigantul Johnson & Johnson a anunţat joi că a înrolat circa 45.000 de participanţi în prima serie din ultima etapă de teste clinice pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de companie, care presupune o singură administrare în loc de două, potrivit Reuters.

J&J se aşteaptă la rezultate interimare până la finalul lunii ianuarie, însă compania a rămas în urma Pfizer şi Moderna în cursa pentru vaccinul împotriva Covid-19, o pandemie în cadrul căreia au fost circa 75 de milioane de oameni infectaţi la nivel global, până acum.

În timp ce şapte ţări din lume au emis deja o autorizare de urgenţă pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, vaccinul Moderna se îndreaptă spre autorizare de urgenţă în SUA în următoarele zile.

J&J a anunţat că vrea să depună cerere pentru autorizare de urgenţă în SUA în luna februarie, dacă datele de la finalul lunii ianuarie dovedesc eficienţă şi siguranţă pentru cei vaccinaţi.

Studiul „Ensemble”, cum se numeşte cel derulat de J&J, a fost oprit pentru o săptămână în luna octombrie, după ce un participant a dezvoltat un efect secundar neaşteptat. Compania a reluat studiul după ce o evaluare a arătat că nu se poate identifica nicio legătură între afecţiunea dezvoltată de pacient şi conţinutul vaccinului.

Într-un studiu separat, J&J testează şi varianta administrării în două doze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO