Business Internaţional

Valoarea de piaţă a Coca-Cola a scăzut cu 4 miliarde de dolari după ce jucătorul de fotbal Cristiano Ronaldo le-a recomandat fanilor să bea apă

Ronaldo deţine o avere netă de aproximativ 500 de milioane de dolari, fiind al treilea cel mai bine plătit atlet din lume în 2020

Ronaldo deţine o avere netă de aproximativ 500 de milioane de dolari, fiind al treilea cel mai bine plătit atlet din lume în 2020

Autor: Eduard Ivanovici

16.06.2021, 15:23 360

Gestul realizat de fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo în cadrul unei conferinţe de presă de la Euro 2020 a şters 4 miliarde de dolari din valoarea de piaţă a gigantului american Coca-Cola, scrie Business Insider.

Înaintea meciului cu Ungaria de la Budapesta, Ronaldo, care avea alături de el două sticle de Coca-Cola, a luat o sticlă de apă şi a încurajat oamenii să consume mai multă „água” – cuvântul portughez pentru apă.

Acţiunile Coca-Cola s-au tranzacţionat cu aproximativ 56,17 dolari la începutul şedinţei de luni, însă au scăzut cu 1,6% la 55,22 dolari după sfârşitul conferinţei de presă, rezultând într-un declin al valorii de piaţă de la 242 de miliarde de dolari la 238 de miliarde. După şedinţa de tranzacţionare de marţi, acţiunile producătorului de răcoritoare se tranzacţionau la 55,41 dolari.

Coca-Cola este unul dintre sponsorii oficiali ai turneului UEFA Euro 2020. Compania a declarat în urma incidentului că „toată lumea este îndreptăţită la orice fel de preferinţe în materie de băuturi”, iar oamenii au „gusturi şi nevoi” diferite.

Anterior, Ronaldo – care deţine o avere netă estimată la 500 de milioane de dolari – şi-a exprimat dezacordul cu privire la Coca-Cola şi alte alimente nesănătoase. Fotbalistul respectă un program de fitness care include şase mese pe zi, împărţindu-şi orele de somn în cinci „reprize” de 90 de minute.

Ronaldo, 36 de ani, s-a clasat anul trecut pe locul trei în topul Forbes al celor mai bine plătiţi atleţi la nivel mondial, câştigând aproximativ 120 de milioane de dolari într-un an în care a devenit primul om din lume cu 500 de urmăritori pe Facebook, Instagram şi Twitter.

Portughezul, al cărui contract cu Juventus Torino îi aduce anual 64 de milioane de dolari, deţine un contract pe viaţă cu Nike şi se află în spatele businessului CR7, care include articole vestimentare, accesorii, hoteluri şi săli de fitness.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO