Business Internaţional

Van Rompuy: Acord european pentru pactul de creştere economică, estimat la 120 miliarde euro

Van Rompuy: Acord european pentru pactul de creştere economică, estimat la 120 miliarde euro

Foto: AFP

Autor: Alin Constantin Pilat

29.06.2012, 01:26 889

Liderii europeni au ajuns la un acord în ceea ce priveşte pactul pentru creştere economică, ajungând la o sumă de 120 de miliarde de euro, a anunţat joi preşedintele UE, Herman Van Rompuy, relatează AFP.

"Am ajuns la un acord pe un anumit număr de puncte", a declarat Van Rompuy în timpul unei conferinţe de presă de după prima zi a summitului de la Bruxelles. El a citat "agenda pentru creştere economică şi locuri de muncă" pentru care "vom aloca aproximativ 120 de milioane de euro, pentru a putea lua măsuri imediate de creştere economică.

El a precizat că acest program se bazează pe o creştere a capacităţii de împrumut a Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu 60 de miliarde de euro, iar restul de 60 de miliarde provin din fondurile structurale neutilizate.

Vor mai fi şi proiecte de emitere a unor bonduri care vor fi "demarate în vară" pentru a finanţa infrastructurile de transport şi energie, estimate la cinci miliarde de euro.

Acest subiect, aflat de mult timp între temele de discuţii ale Comisiei Europene, a fost susţinut, în urmă cu o săptămână, de către cele patru principale economii ale zonei euro: Germania, Franţa, Italia şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO