Business Internaţional

Vântul recesiunii bate dinspre Vest: Producţia industrială din Germania a scăzut, iar în următoarele trei luni situaţia ar putea ajunge critică

Vântul recesiunii bate dinspre Vest: Producţia...

Autor: Alex Ciutacu

17.04.2018, 17:33 1101

O scădere dramatică a producţiei industriale şi o deteriorare a indicatorilor de încredere i-au determinat pe specialiştii unuia dintre cele mai mari think-tank-uri din lume să emită un avertisment cu privire la riscul unei recesiuni în cea mai puternică economie europeană, potrivit Bloomberg.

Insitutul pentru Politici Macroeconomice din Dusseldorf (IMK) susţine că economia germană se confruntă cu pericolul unei posibile recesiuni, riscul crescând  brusc în luna aprilie, probabilitatea fiind de 32,4%, faţă de 6,8% în luna martie.

Indicatorul institutului este acum portocaliu – mijlocul sistemului de tip semafor – pentru prima dată din martie 2016. Atunci când este calculat, indicatorul are în vedere mai mulţi factori precum, comenzile înregistrate de fabrici, încrederea în business şi dobânzile. Riscul, transmite IMK, vine dinspre nesiguranţa care a cuprins pieţele financiare, care poate avea efecte devastatoare asupra economiei reale.

„Volatilitatea din pieţele financiare, care a fost evidentă în ultimele luni, este acompaniată acum de un sentiment de deteriorare. Unde va duce această spirală este încă neclar”, transmite IMK.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO