Business Internaţional

Vânzările cu amănuntul în SUA se reduc cu cel mai rapid ritm de la criza financiară încoace

Vânzările cu amănuntul în SUA se reduc cu cel mai...

Autor: Mircea Nica

26.06.2019, 00:00 485

Vânzările cu amănuntul în Statele Unite se micşorează la cel mai rapid ritm de la criza financiară, în timp ce vremea urâtă a ţinut consumatorii departe de magazine, potrivit Confederaţiei Industriei Britanice, conform Bloomberg.

Volumul bunurilor vândute a scăzut cel mai mult comparativ cu luna martie 2009. Comercianţii de motoare au raportat cea mai rapidă scădere a vânzărilor în 7 ani, deşi vânzările din afara magazinelor, care includ achiziţii online, au afectat tendinţa de a rămâne nemişcată. În timp ce constatările s-au înrăutăţit de la vânzările puternice din timpul perioadei de căldură din 2018, ele subliniază totuşi problemele care afectează strada principală britanică.

Dixons Carphone a scăzut la un nivel record de săptămâna trecută după ce a avertizat că vor fi pierderi semnificative în afacerile sale mobile, iar operatorul hotelier Whitbread şi producătorul de articole din piele Mulberry Group au raportat vânzări mai mici, deoarece incertitudinea din jurul Brexit erodează perspectivele de afaceri. Ancheta CBI din 88 de firme între 18 mai şi 14 iunie a constatat că majoritatea aşteaptă o contracţie luna viitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO